بارزانی مدعی شد: خروج آمریکا از عراق، سناریوی ۲۰۱۲ را تکرار خواهد کرد واکنش تهران به ادعا‌های مطرح شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب الاهرام: وزیر خارجه مصر فردا پذیرای عراقچی و گروسی خواهد بود دولت فرانسه سقوط کرد یحیی سریع: یگان پهپادی ارتش یمن دیمونا، اللد و رامون را هدف قرار داد توافق عراق و ایران در ۱۳ بند برای بهبود گذرگاه‌های مرزی نبیه بری: از اختلافات عبور کرده‌ایم ناآرامی‌های تازه در استانبول/ شبکه‌های اجتماعی فیلتر شدند جزئیات گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره برنامه هسته‌ای ایران ترامپ: اسرائیلی‌ها شرایط من را برای پایان جنگ غزه پذیرفته‌اند عراقچی: تبعات اسنپ بک را نباید بزرگتر از چیزی که هست به مردم نشان دهیم قالیباف در دیدار با عمار حکیم: نقش ایران و عراق در ایجاد انسجام میان امت اسلامی بی‌بدیل است دیدار سید عمار حکیم با پزشکیان؛ تاکید بر تعمیق روابط راهبردی ایران و عراق اولیانوف: ناقضان برجام حق بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را ندارند عراقچی: آماده مذاکره با اروپایی‌ها و آمریکا بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم

دور زدن تحریم‌های آمریکا؟/ گزارش‌ها از خرید گسترده تراشه‌های AI انویدیا توسط چین

یک روزنامه انگلیسی مدعی شد که چین طی سه گذشته حداقل یک میلیارد تراشه هوش مصنوعی پیشرفته از شرکت آمریکایی انویدیا خریداری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۲۸۴۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه فایننشال تایمز گزارشی منتشر کرده و طی آن مدعی شده است که چین طی سه ماه گذشته «حداقل» یک میلیارد دلار تراشه هوش مصنوعی پیشرفته خریداری کرده است. در این گزارش اشاره شده است که تراشه‌های مورد بحث، تراشه‌های P۲۰۰ ساخت انویدیا هستند که صادرات آنها به چین تحت محدودیت‌های ایالات متحده ممنوع است.

طبق این گزارش، این نوع تراشه به طور گسترده در بازار سیاه چین در دسترس قرار گرفته است و این روزنامه ادعاهای خود را بر اساس قراردادهای فروش، اسناد و شهادت افرادی که مستقیماً از این معاملات اطلاع دارند، مطرح کرده است.

نه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده و نه کاخ سفید به این ادعاها که اثربخشی محدودیت‌های ایالات متحده بر شرکت‌های فناوری چینی را زیر سوال می‌برد، پاسخی ندادند. این روزنامه خاطرنشان کرد که چندین شرکت چینی در حال حاضر استفاده از این نوع تراشه را در مراکز داده مورد استفاده در برنامه‌های هوش مصنوعی آغاز کرده‌اند.

در پاسخ به این خبر، انویدیا اثربخشی استفاده از محصولات قاچاق خود را، چه از نظر فنی و چه از نظر اقتصادی، زیر سوال برد، زیرا این شرکت فقط برای محصولاتی که به طور قانونی برای فروش تأیید شده‌اند، خدمات و پشتیبانی ارائه می‌دهد.

لازم به ذکر است که به دنبال تصمیم آمریکا به منظور لغو برخی از محدودیت‌ها در رابطه با فروش تراشه‌ها به چین، اخیر رئیس کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین به هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی اعلام کرد از سرگیری فروش تراشه های H۲۰ انویدیا تهدید پیشرفت قابلیتهای فناوری هوش مصنوعی چین را افزایش می دهد. وی در ادامه انتقاداتش درباره این تصمیم را گسترش داد و اعلام کرد ممنوعیت اولیه صادرات تراشه تصمیم درستی بوده است.

جان مولنار، رئیس کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین و نماینده حزب محافظه کار در نامه ای به لوتنیک هشدار داد ممکن است این تراشه ها مزیت هوش مصنوعی آمریکا را تهدید و به شرکت های چینی کمک کنند تا سهمی از بازار مدل های هوش مصنوعی را به دست بیاورند./مشرق

کلمات کلیدی: چین
ارسال نظر
آخرین اخبار